3 dolog, amit sokan elfelejtenek a lakóautó téli tárolása előtt!

3 dolog, amit sokan elfelejtenek a lakóautó téli tárolása előtt!

A meglepetést okozó tél

Amikor beköszönt a tél, sokakat meglep a hideg. Gyorsan elrejtőznek a hó és a mínuszok elől. Behúzódnak a meleg szobákba, bekuckóznak, főznek egy forró teát… Mindeközben pedig teljes mértékben megfeledkeznek arról, hogy a pár héttel azelőtt még nagyban kirándultak a Bakonyban. Közben az elfeledett lakóautó pedig ott fagyoskodik a garázsban. Egyedül van és fázik.

Sokszor azt hisszük, egy letakarás bőven elegendő lehet a járműnek, hogy megvédje azt a téli hidegektől. Azonban nem csak a hideg az, amire gondolni kell, amikor téli álomra küldjük lakóautónkat.

Mi most hoztunk 3 dolgot, amit sokan elfelejtenek a lakóautó téli tárolása előtt. Ha ezeket azonban mind sorra vesszük, biztosak lehetünk abban, hogy lakóautónk biztonságban van. Hiszen az ő biztonsága a mi biztonságunk is.

A 3 dolog, amit sokan elfelejtenek

Térjünk hát rá arra a pár dologra, ami tényleg fontos lehet, ha téli pihenőre küldjük lakóautónkat. A lakóautók gyengepontjait kell sorra venni.

  • Használati víz,
  • tisztaság,
  • nyílászárók.

Gondoskodjunk a tartályok kiürítéséről, akár szürkevízről, akár a WC-ről is legyen szó.

Fontos, hogy teljesen áttakarítsuk, kiszellőztessük a lakóautót. Ne maradjon benn a konyharészben ételmaradék, netalán valami kiömlött, rászáradt maradvány. Ez mind szagokat bocsájthat ki és kellemetlenné teheti a szezonnyitó találkozást.

A tisztasághoz hozzátartozik a WC és a mosdórész is. Jól takarítsuk át ezeket a helyiségeket is. Hiszen itt bújhat meg a legtöbb kórokozó. A szagokról nem is beszélve.

Foglalkozzunk a nyílászárókkal is. Ne engedjük, hogy az ablakok befagyjanak.

Plusz segítségek a téli időszakra

Vannak persze ezen a három dolgon kívül is apróságok, amikre érdemes lehet odafigyelni. Jót tehet az is lakóautónknak, ha felbakoljuk. Leragaszthatjuk a hűtőrácsokat és az is segíthet, ha ponyvával letakarjuk a járművet.

Ha inkább bérelne, akkor válassza a luxuslakoauto.hu-t

Amennyiben nem saját lakóautójával van elfoglalva, még nem választott lakóautót, vagy még csak egy első lakóautós kirándulásra készül…

Mindenképp nézzen szét honlapunkon és kérjen ajánlatot még ma. Utazzon szabadon 2023-ban is, majd az első szezon után ne feledje a ma tanultakat:

Ne feledje kiönteni a használati vizet, ügyeljen a gázpalackokra, a nyílászárókra. Ne feledje, hogy érdemes az utolsó használat után nagytakarítást végezni. A végén pedig fedjük le lakóautónkat és bakoljuk fel, ha tudjuk.                                                                                        

Álljon teljes mellbedobással készen a következő szezonra! Ne ilyen apróságokon múljon, hogy jól induljon a lakóautós időszak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hőszivattyús rendszer telepítésén gondolkodik? Íme néhány fontos információ! Previous post Hőszivattyús rendszer telepítésén gondolkodik? Íme néhány fontos információ!
Miért jó választás a Hajdú hőszivattyús bojler a házunk vízmelegítésére? Next post Miért jó választás a Hajdú hőszivattyús bojler a házunk vízmelegítésére?