Használt notebook kedvezményes áron a Jebetonál!

Használt notebook kedvezményes áron a Jebetonál!

Használt laptopot keres megfizethető áron? Irány a jebeto.hu!

A használt laptop vásárlás igencsak összetett feladat, mivel komoly kutatómunkát igényel. Érdemes többféle üzlet kínálatát összehasonlítani és semmiképp sem hirtelen felindulásból dönteni. A Jebeto általában a következő kérdések megfontolását szokta javasolni:

  • Milyen célra szeretne használt notebookot vásárolni?
  • Milyen specifikációval bíró használt laptopra van szüksége?
  • Mekkora összeget szeretne rá költeni? Ez mennyire rugalmas?
  • Honnan vásároljon?
  • Hogy tudja leellenőrizni a választott modellt?

Mindenekelőtt érdemes végig gondolni, hogy mire is szeretné majd használni leendő használt laptopját. Ezután érdemes feljegyezni a programokat, alkalmazásokat, amelyeket futtatni szeretne rajta, illetve ellenőrizni a gépigényüket. Ez a lista óriási segítséget nyújthat a vásárlás során, mivel megmutathatja a szakembereknek, akik ez alapján hasznos tanácsokkal láthatják el Önt.

A fentiek tisztázása után körvonalazódni fog, hogy milyen használt notebook-ra van szüksége!

Amennyiben átlagos, otthoni használatra keres használt laptopot, akkor nagyjából 2GHz-es processzorral és legalább 4GB RAM memóriával ellátott modellre van szüksége. Az ilyen erősségű gépek ideálisak lehetnek közösségi oldalai kezelésére, levelezésre, filmezésre, illetve bármilyen egyéb böngészésre. Ez mellett természetesen az alapvető programok (Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint stb.) futtatásával is könnyedén megbirkóznak.

Ha kreatív munkához keres használt laptopot, képszerkesztő programokkal szeretne dolgozni, akkor egy kicsit erősebb gépre lesz szüksége. Ilyen esetben minimum 4 magos Intel Core i5 processzor (második vagy harmadik generációs) javasolt. Ehhez ajánlatos legalább 4GB RAM memória társítása, bár ahhoz, hogy például az Adobe programok gördülékenyen fussanak rajta érdemesebb 8GB RAM-mal kalkulálni.

Videó vágáshoz és egyéb grafikai munkákhoz a fentieknél sokkalta erősebb használt notebook beszerzése javasolt. A vágó programok nagy gépigénnyel rendelkeznek, jelentős terhelésnek teszik ki a gépet, így bármilyen használt laptopon nem futnak el. Ha ilyen célra keres számítógépet, akkor a 8GB RAM memória már alapelvárás, valamint az Intel Core i5-ös vagy i7-es processzor is. A megfelelő gyorsaság érdekében, pedig HDD helyett inkább SSD háttértárat válasszon, dedikált (VGA) videókártyával.

Használt notebook-ot szaküzletben érdemes vásárolni!

Helyszíni megtekintés és kipróbálás során laikusként is számtalan dolgot kipróbálhatunk, leellenőrizhetünk egy laptopon. Először is vegye kézbe az adott gépet, majd vizsgálja meg a külsejét. Ha kisebb karcokat vagy kopásokat lát rajta, akkor nem kell aggódnia, mivel ezek csak a használatból eredő apró hibák. Ezek nem hatnak ki a működésre. Viszont, ha törést, repedést talál egy használt notebook-on az nem túl jó előjel, mivel ezek a sérülések már eredményezhetnek működésbeli hibákat is. Egy megóvott borítással rendelkező, tetszetősen kinéző laptopra nagy eséllyel vigyázott az előző tulajdonosa.

A külső megvizsgálása után kapcsolja be a készüléket és próbálja ki. Érdemes akár 10-15 percig is terhelni a gépet, mivel ennyi idő alatt megjelenhetnek az esetleges melegedéssel kapcsolatos gondok. Ne felejtse el töltő nélkül is kipróbálni!

A használt laptopok képernyőhibáit is könnyedén ellenőrizheti. Fehér és fekete hátterek segítségével lehet a legegyszerűbben kiszűrni a hibás pixeleket. Néhány kiégett képkocka normálisnak mondható, mivel használt notebook-ról beszélünk, azonban, ha többet is lát belőle egy helyen, akkor inkább válasszon másikat.

Látogasson el Ön is a jebeto.hu-ra és tekintse meg széleskörű kínálatukat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Légtechnika szerelés Székesfehérváron is? Igen! Previous post Légtechnika szerelés Székesfehérváron is? Igen!
Vízszigetelés purhabbal Next post Vízszigetelés purhabbal